in

MIELIPAHAN MAA ⁰⁰⁶© Katse Kaikkeuteen 2017

Tykkää ohjelmasta Facebookissa!
https://www.facebook.com/katsekaikkeuteen

Tilaa ohjelman YouTube-kanava jotta näet kaikki uudet jaksot!
https://www.youtube.com/katsekaikkeuteen

Ota yhteyttä kaikkien kommenttiesi ja kysymystesi kera!
katsekaikkeuteen@gmail.com

Muun muassa kakkostyypin diabetes ja syöpä luokitellaan suomalaisiks kansantaudeiks. Todellisuudessa suomalaisten kukoistavin kansantauti on mielipaha. Mutta onneks sentään siihen löytyy parannuskeino.

Mä järkytyin kun alkuvuodesta uutisoitiin että vihapuhe on alkanu yleistyä. Mä järkytyin siis siitä, että vihapuhe on Suomessa oleva rikosnimike. Eikö se oo suorassa ristiriidassa Suomen perustuslaillisen sananvapauden kanssa. Suomen lainsäädäntö ei tunne termiä vihapuhe, se on ainoastaan rikosnimike, mutta syy siihen minkä takia tää on keskustelun arvonen aihe on se, että jos me keskitytään korjaan ongelmia sensuurilla ja olemalla poliittisesti korrekteja, me rajotetaan meidän vapauksia ja ennen kaikkee vältellään sitä oikeeta ongelmaa. Ykskään riita ei ala siitä, että joku sanoo toiselle rumasti, vaan siitä, että tää toinen päättää loukkaantua. Ongelma ei siis oo ruma puhe, jonka vois ratkasta sensuurilla. Ongelma on mielipaha, jonka ratkasu on asenne.

Yhdysvaltalainen satiirinen animaatiosarja South Park sai käynnistyessään vanhemmat raivostuun siitä, että sarjan alakouluikäset päähenkilöt kiroilee ja solvaa toisiaan. Sellasesta voi raivostua pelkästään vanhemmat, jotka ei joko tiedä tai halua hyväksyä, että niin lapset puhuu keskenään. Lapset puhuu suorasanasesti toisilleen, koska ne on rehellisiä tunteistaan, ennen kun ne on manipuloitu mielistelemään. Ne tekee leikkimökin takana selväks kestä ne tykkää ja hiekkalaatikolla kestä ne ei tykkää. Eli jos lapsi sanoo, että toinen haukku häntä, niin ratkasu ei oo käskee toista oleen haukkumatta, vaan sanoo lapselle, että tää ei ollu viimenen haukku, jonka sä tuut elämäs aikana kuuleen, joten älä välitä siitä mitä muut sanoo. Avainsana on rehellisyys, se että uskalletaan puhua oikeista asioista niiden oikeilla nimillä välittämättä turhamaisuuksista ja pelkäämättä, että joku saattais loukkaantua, koska loukkaantuminen ei oo kovin käytännöllistä yhteistyön ja kehityksen kannalta. Rehellisyyden lisäks ei tarvita enää kun yleistä kohteliaisuutta, käsitystä siitä kuinka lajitovereitaan tulis kohdella.

(vitun mulkku, lyönti) Miks sä noin teit? (se sano mua mulkuks) Niin? (aika törkeetä) Fyysinen välivalta on törkeetä. Kohteliaisuus ei oo sanoja vaan tekoja. Se ei oo kohteliasta, että sä kehut kaverin asuvalintaa, vaikka oikeesti pitäisitkin sitä henkilökohtasena loukkauksena. Kohteliaisuus on sitä, että sä avaat kaupan oven yksinhuoltajaäidille, jolla on kädet täynnä ostoksia, vaikka sä sen takia myöhästyisitkin töistä. Puheeseen kun voi suhtautua niin monella eri tapaa. (vitun mulkku, ite oot, lähetään kaljalle) Sanat ja teot valitettavan harvoin kulkee käsi kädessä, ja pelkästään jälkimmäinen määrittelee ihmisen.

Me keksitään kiertoilmauksia ja luodaan sellasta mukavan pehmeetä kieltä, ettei vaan tulis sitä mielipahaa. Jos mulla on vamma, ei saa sanoo vammainen, pitää sanoo liikuntarajoitteinen, vanhus on ikäihminen, kuollut on nukkunut pois, kaatunut taistelussa. Kaatunu, niinku kompastunu vai? Tää lisää vaan hämmennystä, kun kielestä kitketään yksinkertasuus, inhimillisyys ja rehellisyys. Sanojen kieltäminen ja sensurointi on täysin naurettavaa, koska sanat itsessään ei oo ikinä merkitykseltään pahoja. Sanat saa pahoja merkityksiä pelkästään konteksteissa, joissa niitä käytetään. Sanassa neekeri ei itsessään oo mitään väärää. Se tulee latinan kielen sanasta niger, joka tarkottaa mustaa. Pelkästään se rasisti, joka käyttää sitä sanaa sortamiseen ja halventamiseen on paha. Me ei välitetä siitä kun Samuel Jackson tai Musta Barbaari käyttää sitä sanaa, koska me tiedetään ettei ne tarkota sillä pahaa, koska ne on neekereitä. Sanat on pelkkiä sanoja ilman positiivista tai negatiivista varausta. Kahvi on neekeri, hiili on neekeri ja meidän galaksin keskustaa hallitsee yks supermassiivinen neekeri. Tästä sanasta tuli tabu siitä syystä, että se yhdistettiin merkitykseltään sanaan orja, koska neekeri oli yleinen nimitys Afrikasta Yhdysvaltoihin tuoduista orjista 1800-luvulla. Mutta homo sapiens kehitty Afrikassa 200 000 vuotta sitten, eli jos me tarkotetaan neekerillä afrikkalaista alkuperää olevaa ihmistä, hei me ollaan kaikki neekereitä.

Onneks ratkasu tähän mielipahan epidemiaan on helppo ja yksinkertanen. Välitetään vähemmän sanoista ja enemmän teoista. Kohdellaan toisiamme vähän suvaitsevammin, niin että me annetaan ihmisten käyttää puhuessaan just niitä sanoja, jotka ne haluaa valita, kuvastamaan mielestään parhaiten niiden sen hetkisiä ajatuksia. Tullakses toimeen ihmisten kanssa, sun ei tartte olla maailman ilomielisin tai huomaavaisin ihminen.

source
rasismi MIELIPAHAN MAA ⁰⁰⁶

Written by Vertti

Rasisti.com siellä se Rasismin ja Rasistien vastustaminen on! Vertti-koira seuraa ajankohtaisia Rasismi aiheita ja puuttuu niihin Vertti-tutkallaan! Vertti on huolissaan rasismin leviämisestä ja tältä osin Verttihän siis aikoo poistaa kaiken epämääräisen nähdyn asian!

25 Comments

Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Olen kuullut sanottavan useamman kerran, että Suomessa ei voisi koskaan käydä ku

Olen kuullut sanottavan useamman kerran, että Suomessa ei voisi koskaan käydä ku

@markkuilmari @SantSuominen @merentie Kesällä poistettiin eräästä kylpylästä häi